Wie zijn we

Al meer dan dertig jaar is AZ Kabel bvba het enige recyclagebedrijf in België dat zich zó specifiek toespitst op kabelrecyclage. Zonder nevenactiviteiten kunnen we onze focus volledig leggen op een zo goed en milieuvriendelijk mogelijke kabelverwerking. Dit resulteert in constante vernieuwingen en optimalisatie van het verwerkingsproces.

Vroeger waren de wetten omtrent afvalverwerking in het algemeen en schrootverwerking in het bijzonder nog niet zo strikt en omlijnd zoals ze dat nu zijn dankzij de OVAM. Meer dan eens werden resten elektriciteitskabel gewoon in brand gestoken om het koper erin te hergebruiken. De enorme drang om af te stappen van deze achterhaalde, milieuonvriendelijke manieren van kabelverwerking was de grootste motivatie van zaakvoerder Geert Debacker om zijn eigen richting in te slaan. Met die gedachte in het achterhoofd richtte hij AZ Kabel op. Zijn visie op een nieuwe, correcte en bovenal milieuvriendelijke manier  van kabelrecyclage is nog steeds onze grootste drijfveer.

kabelinlagen

nieuweloods

Dat we een dynamisch en groeiend bedrijf zijn toont zich in vele zaken. Zo werd onze vestiging te Tielt vorig jaar sterk uitgebreid om plaats te maken voor een nieuwe loods en twee nieuwe verwerkingslijnen. Daardoor kunnen we nog grotere hoeveelheden kabelafval verwerken en breiden we ons bereik uit tot heel België.

Doordat we zelf de verwerking uitvoeren, elimineren we tussenpersonen en kunnen onze klanten zo een uiterst scherpe prijs aanbieden. Daarbovenop is onze containerservice aangepast voor alle soorten bedrijven. Zo kan iedereen, van kleine eenmanszaak tot multinational, zijn kabelafval bij ons kwijt.

.